Aardwarmte

Aardwarmte

Leo Bressers BV voorziet uw gehele huis of bedrijfspand van aardwarmte door middel van een aardwarmte installatie. Deze installatie is zowel aan te brengen bij een nieuwbouw als een bestaande bouw, al brengt het installeren bij een bestaande bouw extra maatregelen met zich mee.

Maar wat is en doet een aardwarmte installatie precies?

Met een aardwarmtepomp kunt u uw huis verwarmen en koelen met duurzame energie uit de aarde, ook uw kraan- en badwater wordt verwarmt en gekoeld door deze installatie. Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen, maar de basis werking is eigenlijk altijd hetzelfde. De zon en magna houden de aarde op een constante temperatuur van 10 graden. Met een warmtepomp wordt deze gratis aardwarmte benut voor verwarming en koeling van huizen en panden. De aardwarmte wordt omhoog gehaald via een bepaald systeem, verwarmt door de installatie en door het pand gecirculeerd. Uw pand blijft constant op dezelfde temperatuur.

Met aardwarmte bespaart u 30-60% op de energiekosten voor de verwarming en koeling van uw huis en het opwekken van warm tapwater. U heeft minder last van de stijgende energieprijzen, want uw energie komt voor een groot deel gewoon uit de aarde. Een bijkomend voordeel is dat bij het verwarmen via een warmtepomp een heel comfortabel binnenklimaat ontstaat zonder koude zones. Bij het koelen van een woning ontstaat bovendien niet de tocht die veel mensen bij Airco ervaren. Door een steeds grotere afzet en bestaande subsidie maatregelingen is de kostprijs van een warmtepomp systeem flink gedaald waardoor de terugverdientijd aanmerkelijk is verkort. Spaar vanaf vandaag het milieu en bespaar geld.

Meer informatie? Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren.